Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών και Γυναικών στην Επιστήμη,  στις 11 Φεβρουαρίου προβλήθηκαν, στο πλαίσιο του Engie Project, βίντεο μικρής διάρκειας από γυναίκες που ασχολούνται με τις γεωεπιστήμες. Σκοπός ήταν, μέσα από ένα μικρής διάρκειας βίντεο, να παρουσιάσουν την καθημερινή εργασία τους ή την έρευνά τους στις  Γεωεπιστήμες.
Το πρόγραμμα ENGIE στοχεύει να ενισχύσει το ενδιαφέρον των κοριτσιών για τις σπουδές στις Γεωεπιστήμες και στις επιστήμες Γεω-μηχανικής, αναπτύσσοντας μια στρατηγική ευαισθητοποίησης μέσα από τη δημιουργία δικτύου συνεργασίας για την υλοποίηση ενός συνόλου δράσεων πάνω στο θέμα αυτό σε περισσότερες από 20 ευρωπαϊκές χώρες, με εταίρο στην Ελλάδα τον Σύλλογο Ελλήνων Γεωλόγων και συντονίστρια την  κ. Κική Μακρή, Δρ γεωλογίας.
Η υπεύθυνη του Μουσείου μας,  συμμετείχε ως γεωλόγος στη δράση με το βίντεο μικρής διάρκειας με τίτλο: «Διδάσκοντας Γεωλογία μέσα σε ένα σχολικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας»
Στην τελική κρίση από το σύνολο των συμμετοχών στο #11FVideoChallenge, επιλέχθηκαν  6 γυναίκες  που εργάζονται σε ποικίλους τομείς των Γεωεπιστημών, εκ των οποίων οι 3 είναι Ελληνίδες: η καθηγήτρια ΕΚΠΑ στον τομέα Γεωμορφολογίας κ. Νίκη Ευελπίδου, η καθηγήτρια ΕΚΠΑ στον τομέα Γεωχημείας κ. Αριάδνη Αργυράκη, απόφοιτη των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού και  η υπεύθυνη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Σχολείου μας κ. Φανή Τριπολιτσιώτου, γεωλόγος Υπ. Διδ. 
 
To τελικό βίντεο είναι διαθέσιμό στην παρακάτω διεύθυνση, ενώ όλες οι συμμετοχές στο κανάλι του EngieProject στο youtube.